Flessenberging

 1. Het opslaan van gasflessen (LPG/propaan), is in Nederland aan diverse regels onderhevig. Deze regels zijn vastgelegd in de PGS 15 norm, die de opslag van verpakte gevaarlijke stoffen bevat. Deze regels kunt u via onze site downloaden. Uiteraard sturen wij u op verzoek, graag een samenvatting toe. De kernpunten van de opslag, kan men als volgt samenvatten:
 2. - Gasflessen moeten geventileerd staan
 3. - Tegen aanrijden en omvallen beschermd zijn
 4. - Met inachtneming van bepaalde afstanden opgeslagen worden

Vaak wil de handhaver ook nog dat de gasflessen achter slot en grendel komen, om zo onverlaten zo min mogelijk kans te geven op diefstal of andere ongewenste zaken.

Om ervoor te zorgen dat de opslag op de juiste wijze is geregeld, heeft Rijngas als propaanspecialist een berging ontwikkeld, voor het opslaan van propaan gasflessen. Deze berging voldoet aan de eisen, zoals gesteld in de PGS 15. Uiteraard is het wel zaak om op de locatie nog te voldoen aan de diverse afstandseisen.

Deze gasflessenberging bestaat uit 2 lagen en heeft afsluitbare deuren. Per laag is er ruimte voor 12 gasflessen met een inhoud van 11 of 14 kg. Als de volle gasflessen beneden geplaatst worden en de lege boven, kan men direct zien wat de gasvoorraad is, zonder onnodig tillen van volle gasflessen. De middenlaag is daarnaast opklapbaar, zodat er ook plaats is voor 12 gasflessen met een inhoud van 33 kg.

De flessenberging is voorzien van insteekborden, waar de veiligheidsbladen en nood-telefoonnummers ingestoken kunnen worden. Bovendien is er een voorziening aanwezig waar een brandblusser gemonteerd kan worden. Tevens is de berging voorzien van borden om de noodzakelijke waarschuwingsstickers op te bevestigen.

de afmeting van de berging is:

 1. - hoogte: 191 cm
 2. - breedte: 138 cm
 3. - diepte: 110 cm

Overige specificaties zijn:

 1. - midden etage opklapbaar
 2. - 2 vorksloffen aan onderzijde
 3. - dubbele draaideur (afsluitbaar)
 4. - 4 hijsogen aan bovenzijde
 5. - 2 stuks notitie tableau A4 op deur
 6. - 1 stuks staalplaat A4 voor veiligheidstickers op deur
 7. - 1 stuks plaat t.b.v. brandblusser aan de zijkant

Om u de voordelen te bieden van een dergelijke opbergkast, zonder daarvoor te moeten investeren, verhuren wij deze kasten. Mocht er geen gasverbruik meer zijn, dan kunt u de gaskast eenvoudig weer laten ophalen.

flessenberging.jpg

Website ontwerp door Haeyn Media | Websites die gevonden worden
Webdesign, Gevonden worden & Web Analytics