Propaan gas in tanks (propaantank, gastank)

Propaangas in tanks

 

Propaangas is een betrouwbare, breed inzetbare brandstof en kan zowel in flessen als in een vast opgestelde tank geleverd worden.

Naast het leveren van propaangas in flessen, is Rijngas actief in heel Nedeland met het opstellen van propaantanks.

Als een zeer flexibele en slagvaardige organisatie, kunnen wij binnen zeer korte tijd en tegen uiterst scherpe condities, een propaaninstallatie operationeel hebben.

propaan_tanks.jpg

 

 

 

 

 

 

Propaangas is een schone, veilige en betrouwbare brandstof. De hoge calorische waarde van propaangas, zorgt dat er meer energie beschikbaar is dan bij een gelijke hoeveelheid aardgas. In veel situaties is propaan een zeer goede energiebron, vooral als er geen aardgasaansluiting beschikbaar is. Propaangas is een uitstekende, decentrale brandstof en daarom ook geschikt als tijdelijke oplossing.

In situaties waar propaangas in grotere volumes een optie is, wordt propaan geleverd in vast opgestelde tanks. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van 3000 tot 4000 liter per jaar. Rijngas is bevoegd alle installatie-, service- en onderhoudswerkzaamheden van propaaninstallaties uit te voeren. Er zijn altijd voldoende tanks op voorraad om snel op een eventuele vraag te kunnen inspelen.

 

Maakt u nog geen gebruik van propaan (LPG) in een propaantank?

Indien u op dit moment nog geen propaantank heeft staan, kunnen wij als specialist in korte tijd een propaantank installeren. Het opstellen van de tank, het aansluiten en keuren van de propaaninstallatie en het in gebruik stellen, is binnen één dag gerealiseerd. In de meeste gevallen, dient een dergelijke opstelling slechts gemeld te worden aan het bevoegde gezag. In uitzonderlijke gevallen is een milieuvergunning vereist. Rijngas heeft zeer veel ervaring en kennis van deze zaken en zal u volledig ondersteunen bij een melding of aanvraag van de milieuvergunning.

 

Maakt u al gebruik van propaan (LPG) in een propaantank?

Indien u op dit moment reeds een propaantank gebruikt van een andere propaanleverancier en overweegt de overstap te maken naar een andere aanbieder, dan zijn wij geïnteresseerd om met u in contact te komen. Wij kunnen uw huidige propaantank vervangen voor een Rijngas tank. Deze routinematige operatie, kan in zeer korte tijd, zonder overlast, door ons worden uitgevoerd. Het aanwezige gas in uw huidige tank gaat niet verloren, maar wordt zorgvuldig overgepompt in de Rijngas tank.

Neemt u gerust contact met ons op, wellicht kunnen wij ook in uw situatie, een structurele kostenbesparing realiseren.

 

Bij de propaaninstallatie wordt een logboek geleverd met alle noodzakelijke documenten die bij een eventuele inspectie van een controlerend ambtenaar van de milieudienst vereist zijn. Om de veiligheid te waarborgen, dient een propaantank periodiek gekeurd te worden. Rijngas is eigenaar en daarom verantwoordelijk voor de propaantank. Keurings- en andere bijkomende kosten, zijn niet voor de gebruiker. Deze betaalt slechts een minimale tankhuur per jaar.

Ook grote, specifieke installaties, kunnen door Rijngas geplaatst worden. Rijngas werkt samen met gerenommeerde, specialistische bedrijven, waardoor er enorm veel ervaring en specifieke kennis beschikbaar is. Naast een veilige tankinstallatie en goed periodiek onderhoud, is het uiteraard ook van groot belang dat het vloeibare propaan veilig wordt aangeleverd. Voor dit gespecialiseerde vervoer, werken wij samen met een beperkt aantal professionele logistieke dienstverleners. Deze staan garant voor een veilige levering van het propaangas, binnen de afgesproken levertermijn. Een hoogwaardige, gekalibreerde meettechniek, registreert het geleverde volume aan propaangas, waarvan u een keurige, gespecificeerde afleverbon krijgt.

Indien gewenst, kunnen wij tegen relatief lage kosten, de tank voorzien van een uiterst geavanceerd inhoudsmeetsysteem. Deze service maakt het mogelijk om de actuele tankinhoud, automatisch aan onze logistieke afdeling te melden. Op deze manier heeft u als gebruiker de zekerheid dat er op het juiste moment propaangas wordt geleverd.

Kortom, als de propaanspecialist, kan Rijngas u met het hele traject van dienst zijn, zonder dat u er omkijken naar heeft. Van het plaatsen van de tank, het installeren, het in gebruik nemen, tot een tijdige en veilige gaslevering. Graag informeren wij ook u over de mogelijkheden. Neem gerust, vrijblijvend, contact met ons op.

Toegevoegde waarde

Graag vatten wij de voordelen van een samenwerking met Rijngas voor vloeibaar propaan in tanks hierbij kort samen:

  • Flexibele en klantgerichte organisatie
  • Veel kennis binnen Rijngas en partners aanwezig
  • Begeleiding van een aanvraag en correspondentie met de overheid
  • Tank is binnen enkele werkdagen operationeel
  • Kwaliteitsgas tegen scherpe condities
  • Automatische melding van de inhoud van de tank naar Rijngas mogelijk

Wilt u ook de mogelijkheden tot een samenwerking met een sterk groeiende organisatie bespreken, neem dan gerust contact met ons op.

Website ontwerp door Haeyn Media | Websites die gevonden worden
Webdesign, Gevonden worden & Web Analytics