Propaan gas netwerken (propaan gas)

 1. Propaangas netwerken

   

   

  Rijngas is een toonaangevende firma als het gaat om propaangasleveringen via een netwerk voor recreatieparken. In deze sector is propaangas een veelgebruikt, veilig en probleemloze brandstof. Op deze veelal schitterend gelegen parken, te midden van een oase van rust, is vaak geen aansluiting op het aardgasnet beschikbaar. Propaangas is tot op heden het alternatief voor de energiebehoeften op deze parken.

  Recreatie is niet langer een typische activiteit voor alleen het zomerseizoen, maar vindt in alle jaargetijden plaats. Recreanten wensen er ook in de koudere perioden, comfortabel bij te zitten, zonder zware gasflessen te moeten verplaatsen en aan te sluiten. Daarnaast wil men niet geconfronteerd worden met gasflessen die op ongelegen momenten leeg raken. Rijngas biedt daarvoor een zeer klantvriendelijke, veilige en uitermate comfortabele oplossing.

   

  recreatiepark_propaan_netwerk.jpg

   

   

   

   

   

   

   

  Concept

   

  Als specialist, zijn wij de juiste partner om te komen tot een veilig propaangas verbruik. Voordat er gebruik gemaakt kan worden van een comfortabele continue gasstroom, dient er eerst een netwerk aangelegd te worden. Rijngas kan dit gehele traject uitvoeren, van het plaatsen van een centrale tank tot de individuele aansluiting bij de eindgebruiker. In de ontwerpfase, wordt elk detail zorgvuldig afgestemd op de behoeften van de propaangas verbruikers. Vervolgens wordt het netwerk door Rijngas geïnstalleerd, volgens alle eisen die gesteld worden om tot een zeer veilig en betrouwbaar netwerk te komen.

   

  Is een bungalow, caravan of chalet aangesloten op een centraal leidingnet, ook wel propaangas distrubutienet genoemd, wordt het comfort en de veiligheid sterk verhoogd. Het wordt dan eenvoudig mogelijk om diverse verbruikstoestellen, zoals de centrale verwarming, geisers en kooktoestellen te voorzien in hun primaire energiebehoeften.

  Globaal bestaat het propaangas distributienet uit drie componenten:

  1. 1. Het propaanreservoir met bijbehorende installatie
  2. 2. Het centrale leidingnet met de diverse verdeelunits.
  3. 3. De perceelaansluitingen vanaf de verdeelunits.

  1-Het propaanreservoir met de bijbehorende installatie:

  Het volume van het propaanreservoir zal worden vastgesteld naar gelang de benodigde capaciteit. Deze capaciteit wordt bepaald door het aantal verbruikerspunten, de gevraagde capaciteit per verbruikspunt, frequentie van het verbruik en de logistieke aanlevering van het product. Ook worden de uitbreidingsmogelijkheden voor de toekomst zorgvuldig geëvalueerd. Het reservoir wordt voorzien van een geavanceerd inhoudsmeetsysteem, waardoor het mogelijk is dat Rijngas continue geïnformeerd wordt over de gasvoorraad. De logistieke afdeling verzorgt met behulp van dit systeem een tijdige gaslevering. Zonder dat iemand er omkijken naar heeft, is er altijd voldoende gas, het hele jaar door.

  2-Het centrale leidingnet met diverse verdeelunits:

  Het centrale leidingnet, is de infrastructuur vanaf de propaantank naar de verdeelunits. Deze verdeelunits zijn voorzien van alle benodigde appendages die een veilige en betrouwbare aansluiting mogelijk maken. Hierbij moet u denken aan gasmeters, gasregelaars en afsluiters. In het leidingnet worden, ten behoeve van onderhoudswerkzaamheden en periodieke controles, op diverse plaatsen afsluiters geplaatst, waardoor het mogelijk wordt, de gasdistributie in bepaalde sectoren "tijdelijk" te onderbreken. Hiermee wordt voorkomen dat het gehele park afgesloten dient te worden bij eventuele werkzaamheden in een bepaalde sectie. Vanzelfsprekend zijn al onze leidingnetten voorzien van de benodigde veiligheidsappendages en wordt er periodiek getest op gasdichtheid van de systemen.

  3-De perceelaansluitingen vanaf de verdeelunits:

  Vanuit de verdeelunits, worden de aansluitingen naar de diverse percelen gerealiseerd. Iedere aansluiting heeft in de verdeelunit zijn eigen gasmeter, zodat er een keurige, klantspecifieke afrekening voor het verbruikte propaangas gemaakt kan worden. Met een propaangas distributie netwerk, zorgt Rijngas voor de veilige en betrouwbare levering van propaangas, zodat u comfortabel kunt genieten van uw vrije tijd. Bent u op zoek naar een ware propaanspecialist voor uw project, of staat u op dit moment op een recreatiepark waar nog geen netwerk is, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij beoordelen graag samen met u de mogelijkheden.

  Toegevoegde waarde

  • Het aanleg van een propaangasnet is duidelijk goedkoper dan een aardgasnetwerk.
  • De investering van een propaangasnetwerk kan eventueel door Rijngas gedaan worden. U betaald dan slechts een kleine vaste vergoeding voor de aansluiting.
  • Iedere afnemer heeft zijn eigen gasmeter.
  • Geen onderbreking van de gasvoorziening door het leeg raken van gasflessen. Altijd propaangas ter beschikking, 24 uur per dag het hele jaar door.
  • Volautomatische leveringen in de centrale tank door Rijngas. Rijngas wordt door een speciale voorziening op de tank, continue geïnformeerd over de gasvoorraad.
  • Onderhoud, service en keuringen uitgevoerd door Rijngas.
  • Zeer veilig gebruik van propaangas. Er hoeven geen flessen meer gewisseld te worden.
  • Geen risico op lekkende gasflessen en geen opslag van gasflessen.
  • In vergelijk met flessengas, een veel lagere gasprijs.
  • Continue een perfecte kwaliteit propaangas.
  • Snelle, flexibele en klantgerichte organisatie met een zeer efficiënte werkwijze.
  • Kennis van zaken en optimale ondersteuning, ook op het gebied van een mogelijke aanvraag van een milieuvergunning.
  • Professionele materialen en gereedschappen.

  Wilt u ook profiteren van een veilige, comfortabele en storingsvrije gasvoorziening, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

   

Website ontwerp door Haeyn Media | Websites die gevonden worden
Webdesign, Gevonden worden & Web Analytics