Flessenhouders

Flessenhouders

Om het Rijngas HCS concept veilig en tegen minimale kosten te kunnen toepassen, is het van belang dat de flessen goed gemonteerd worden op de heftrucks.
Vanuit een HCS fles wordt vloeibaar propaan afgenomen. Om dit mogelijk te kunnen maken is een heftruckfles geschikt gemaakt voor vloeistof afname. Vanuit de afsluiter is er in de fles een stijgbuis gemonteerd die in vloeistoffase “dipt” waarmee het mogelijk wordt om vloeibaar gas te ontrekken. Deze vloeistof afname is slechts volledig mogelijk, indien de fles horizontaal en goed gepositioneerd wordt gemonteerd.
Indien de fles met de kraag naar boven is gemonteerd, waardoor de uitloop van de afsluiter recht naar beneden wijst “dipt” de stijgbuis helemaal naar beneden in de vloeistoffase. Alleen als de fles zo gepositioneerd is, wordt bereikt dat de fles helemaal wordt leeg gereden.
De aluminium HCS fles heeft in de voetring een gat, precies daar waar de fles naar beneden moet wijzen. Wij adviseren om slechts flessenhouders te gebruiken waar een centreerpen op is gemonteerd zodat de HCS-fles altijd juist gepositioneerd is. Bovendien geeft deze centreerpen een betere algemene stabiliteit, wat de veiligheid ten goede komt.
Rijngas kan een relatief eenvoudige bracket leveren, of een luxe uitvoering die speciaal door Rijngas is ontwikkeld en exclusief wordt verkocht.

Rijngas snel wissel bracket

Deze flessenhouder is speciaal door Rijngas ontwikkeld. Met de jaren lange ervaring die wij hebben opgedaan op verschillende heftrucks, waren wij in staat om een optimaal bracket te ontwikkelen. Het Rijngas bracket is zeer robuust uitgevoerd en geschikt voor zware werkomstandigheden.

 

Specifieke eigenschappen van deze flessen houder:

  • Gebouwd uit extra sterk plaatmateriaal.
  • Voorzien van een standaard gemonteerde centreerpen.
  • Randen van de flessenhouder zijn verhoogt, waardoor de LPG slang van de heftruck meer ruimte heeft.
  • Gatenpatroon in bodemplaat voor eenvoudige en snelle montage.
  • Geen gebruik van spanbanden, de bracket is voorzien van een op 2 punten scharnierende beugel of beschermkap.
  • Een zeer sterke en uiterst snelle sluiting.
  • De flessenhouder is toepasbaar bij heftrucks met een LPG aansluiting aan de linkerzijde, als ook bij heftrucks met een aansluiting aan de rechterzijde.
  • Alle onderhoudsgevoelige of aan slijtage onderhevige delen zijn los te leveren.

bracket_beugel_beschermkap.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3% BESPARING OP DE GASKOSTEN

Indien er een wisselflessen systeem wordt toegepast, is het verbruik hoger door de resthoeveelheid die er achter blijft in de fles.
In de praktijk is dit ca. 3%. Dit volume kunt u besparen door gebruik te maken van de dubbele flessenhouder.

Rijngas heeft hiervoor een koppelstuk op de markt gebracht, waarmee 2 flessen gemonteerd kunnen worden zodat er omgeschakeld kan worden als er een fles leeg is. Zelfs op kleine heftrucks kan de dubbele flessenhouder vaak gemonteerd worden.

 

dubbele_bracket.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Website ontwerp door Haeyn Media | Websites die gevonden worden
Webdesign, Gevonden worden & Web Analytics