Brandstofmeting

Rijden zonder brandstofmeting

Wat op de openbare weg ondenkbaar zou zijn, is industrieel nog gebruikelijk. Gas  aangedreven heftrucks rijden zonder, of met een onbetrouwbare registratie van de brandstofvoorraad.
In Nederland zijn veel heftrucks uitgerust met stalen wisseltanks. Deze tanks zijn ontwikkeld voor vaste inbouw in motorvoertuigen. Met enkele aanpassingen zijn deze tanks geschikt gemaakt als wisselflessen voor heftrucks.
De aanwezige brandstofmeter werkt volgens het vlotter principe. Dit systeem functioneert bij een vast ingebouwde tank matig en bij een toepassing als wisselfles voor een heftruck is deze zeer onbetrouwbaar. Bovendien zit de meter op de fles, buiten het zicht van de heftruckchauffeur. Er bestaat duidelijk behoefte aan een betrouwbare brandstofmeter die op een goed zichtbare positie is gemonteerd.

Rijngas kan als ware specialist op het gebied van de brandstofvoorziening voor LPG aangedreven heftrucks 2 verschillende systemen leveren om ongewenst stilstand van de heftrucks te voorkomen.

Indien met slechts wil weten wanneer de brandstof nagenoeg verbruikt is, adviseert Rijngas gebruik te maken van het MLD systeem. MLD staat voor minimum Level Detector. De heftruckchauffeur wordt door een op het dasboard gemonteerde signaallamp geïnformeerd als de brandstof nagenoeg op is. De MLD wordt geleverd inclusief alle noodzakelijke inbouwmaterialen. Afhankelijk van het type heftruck is dit systeem binnen 1 uur in te bouwen.

Een zeer geavanceerd systeem waarmee het mogelijk wordt om continue de LPG voorraad middels een op het dashboard gemonteerde meter te zien  is het Sonatic system van ViaSonic. De ViaSonic kits worden compleet af geleverd inclusief alle noodzakelijke materialen. Omdat het een zeer geavanceerd systeem is dient met afhankelijk van het type heftruck rekening te houden met een inbouwtijd van ca 5 uur.

Minimum Level Detector

Het is van groot belang dat een LPG aangedreven heftruck niet ongepland stil komt te staan.
Het ongewenst uitvallen van heftrucks kan naast irritatie bij de chauffeur ook  ongewenste gevaarlijke situaties opleveren. Een zeer eenvoudige, goedkope oplossing is de montage van een MLD op de heftruck.

Montage van de MLD Detector wordt meestaal gedaan aan het eind van de flexibele leiding na de gasflessen, net voor dat de brandstofleiding in het motorcompartiment verdwijnt.


mld.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op het dashboard wordt een signaalkastje en een alarmlamp gemonteerd.

Als het grootse gedeelte van het vloeibaar gas verbruikt is, komt de brandstof in de aanvoerleiding in gasfase. Het nog overgebleven vloeibare gas onder de stijgbuis verdampt en zorgt nog voor voldoende druk om de motor, zij het met beperkt vermogen, een bepaalde tijd door te laten draaien. DE MLD sensor detecteert de verandering van de brandstoffase en alarmeert de chauffeur, een visueel alarm wordt weergegeven op het dashboard. De chauffeur stopt zijn werkzaamheden en heeft nog een “reserve” om terug te rijden naar het wisselpunt.De MLD wordt met alle noodzakelijke materialen voor de inbouw geleverd. Het is een zeer betrouwbaar,  goedkoop en makkelijk in te bouwen systeem.
Omdat het niet op de fles zelf gemonteerd wordt is de MLD bruikbaar op alle LPG aangedreven trucks. Het maakt niet uit of de heftruck met stalen tanks, licht gewicht aluminium flessen, kunststof flessen, RVS flessen of welke andere drukhouder dan ook uitgerust is.

Rijngas brengt dit systeem exclusief op de Nederlands markt

ADVIESPRIJS:  € 195,- excl. BTW

Vegotech

De basis van dit systeem is een extra buffertankje met LPG. Onder normale omstandigheden wordt het gas onttrokken uit de wisselfles. Als de wisselfles leeg is, kan de chauffeur overschakelen op de buffertank van het Vegotech systeem. Dit buffertankje bevat netto circa 2½ liter gas. Afhankelijk van het type heftruck, is er nog een inzettijd van circa 30 minuten. De heftruckchauffeur heeft voldoende tijd om de lege fles voor een volle te wisselen. Bij de wisseling wordt het buffertankje weer opgevuld en is het systeem weer volledig gebruiksklaar.

Voordelen Vegotech:

* Nog relatief lange inzettijd mogelijk na leegraken wisselfles

* Eenvoudige montage

* Neemt relatief weinig ruimte in beslag

FLT ® Kit Algemeen

Een juiste meeting en registratie van de brandstofvoorraad voorkomt niet alleen ongewenste stilstand, maar zorgt er tevens voor dat flessen niet te vroeg worden verwisseld. Dit zou anders tot een onnodig hoog gas verbruik kunnen leiden.
De veilige, kostenbesparende en comfortabele oplossing is het monteren van een FLT ® Kit van ViaSonic, zowel op een nieuw uit te leveren truck als op de al in gebruik zijnde truck.
ViaSonic heeft een uiterst betrouwbaar en nauwkeurig systeem beschikbaar welke middels een unieke en gepatenteerde ultrasone techniek de inhoud aan vloeibaar gas meet. Het hart van het systeem is een sensor die ingebouwd is in een zeer stevige en stabiele bracket. Tijdens het vastzetten van de fles met spanbanden, wordt de ultrasone sensor tegen de fles gedrukt.

viasonic1.jpg

 

 

 

 

Uitgekiende en speciaal hiervoor ontwikkelde software, zorgt er voor dat er een uiterst betrouwbare meting plaats vindt, zelfs bij een in gebruik zijnde en dus bewegende heftruck.
Op het instrumentenpaneel van de heftruck wordt de actuele brandstofvoorraad via een meter goed zichtbaar voor de chauffeur aangegeven.
Bovendien gaat er een rode LED branden bij een minimaal brandstofniveau. Het systeem kan zowel bij stalen tanks als bij RVS of aluminium flessen worden gebruikt.

viasonic.jpg

 

 

 

Omschrijving FLT ® Kit

Montage
De Sonatic ® Kits kunnen geïnstalleerd worden gedurende het reguliere onderhoud door een service medewerker. Alle noodzakelijke materialen worden mee geleverd.

Flexibel en robuust
De Sonatic ® Kits zijn beschikbaar voor nagenoeg alle heftrucks, gasflessen en tanks en voor heftrucks met een scharnierende cabine of zitting. Het Sonatic ® systeem is onderhoudvrij en speciaal gebouwd voor gebruik op heftrucks onder zware omstandigheden.

Eenvoudige flessenwissel
Door gebruik van een spanband is het wisselen van de gasfles snel een eenvoudig uit te voeren.


Technische gegevens :
  • Rest rijtijd, na branden "leeg" (LED), nog ca 5 tot 20 minuten;*
  • Spanning 12 V / 24 V.
  • Toepasbaar voor alle gangbare flessen en tanks
  • Staal, aluminium en roestvast staal;
  • Diameter van 300 mm tot 320 mm;
  • Totaalgewicht tot 40 kg;
  • Inhoud propaan, butaan of een mengsel van beide.


* Afhankelijk van heftruck en inzet

Uitvoeringen FLT ® Kit

Alle FLT ® Kits worden geleverd inclusief kabelset. Deze kabelset omvat alle noodzakelijke kabels en aansluitmaterialen om de installatie mogelijk te maken bij alle gangbare heftrucks.

viasonic_uitvoeringen.jpg

 

 

 

 

 

Heeft u interesse in dit unieke meetsysteem, neemt u dan gerust contact met ons op.

FLT ® Kit S D300

Universeel toepasbaar als nieuwe of vervangende bracket

Specificaties:
Afmeting (L*B*H) voor flessendiameter 300 mm: 630 mm * 307 mm * 390 mm;
FLT Kit S D300 voor gasflesdiameter van 295 mm tot 310 mm.

sonakit_S_d300.jpg

 

 

 

FLT ® Kit S D300 bestaat uit:
® FLT sensor;
Universeel flessenbracket;
Inhoudsmeter;
Kabelset;
Diverse kleine onderdelen voor de installatie;
Optie: behuizing voor inhoudsmeter.

ADVIESPRIJS: € 429,-  excl. BTW.

FLT ® Kit ST D300


Speciaal voor heftrucks met naar achter scharnierende cabine of zitting. Toepasbaar als nieuwe of vervangende bracket

Specificaties:
Afmeting (L*B*H) voor flessendiameter 300 mm: 630 mm * 307 mm * 417 mm;
FLT Kit ST D300 voor gasflesdiameter van 295 mm tot 310 mm.

sonakit_ST_d300.jpg

 

 

 

FLT ® Kit ST D300 bestaat uit:
FLT ® Kit S;
Bodemplaat met kantelinrichting;
Optie: behuizing voor inhoudsmeter.

ADVIESPRIJS: € 471,- excl. BTW.

FLT ® Kit B D300

In combinatie met bestaande bracket **
Specificaties:
Afmeting (L*B*H): 280 mm * 143 mm * 10 mm;
FLT Kit B D300 voor gasflesdiameter van 300 mm tot 310 mm.

sonakit_B_d300.jpg

 

 

 

 

FLT ® Kit B D300 bestaat uit:
® FLT sensor;
Bodemplaat;
Inhoudsmeter;
Kabelset;
Diverse kleine onderdelen voor de installatie;
Optie: behuizing voor inhoudsmeter.
** Toyota, bracket (niet inclusief)

ADVIESPRIJS: € 319,-  excl. BTW.


Website ontwerp door Haeyn Media | Websites die gevonden worden
Webdesign, Gevonden worden & Web Analytics